Wat moet je weten over het kopen van wietzaadjes online?

Wanneer je eenmaal besluit om een wiet te kweken voor je eigen gebruik, moet je ergens de zaden vandaan halen. Meestal doe je dat online. Je hebt dan keus uit meer dan 200 soorten wietzaden bij grote online webwinkels/ zaadbanken. Heel vaak wordt de onderverdeling voor je gemaakt tussen merk en type.

Soorten zaadjes

Met meer dan 2000 soorten wietzaden en 100 wietzaad merken, heb je een ruim assortiment om uit te kiezen. De thuiskweker wil de ideale plant kweken gelet op de zaad type, zaad merk, groei-, bloei- en oogsttijd. Met bestaande filters kun je een idee krijgen van de details van iedere plant. Hiermee kun je jezelf verzekeren en overtuigen van een goede oogst.

Online webwinkels van deze zaden, bieden je dan ook vaak een betrouwbare en discrete omgeving om de beste zaadjes te kopen. Online vindt je ook veel informatie over de keus van het zaad, tot de bloei van je plant. Neem daarom de tijd om een goed vooronderzoek te doen op de verschillende zaadsoorten.

Legaliteit

Behalve het maken van een goede keus, moet je ook letten op de toegestane hoeveelheid aan zaadjes die je mag hebben. Bij wet (Opiumwet of grownshop-wet) worden winkels verplicht om zich te houden aan de maximale hoeveelheid voor zaden. Daarom zal je zelden winkels vinden die meer dan 25 zaden per klant verkopen.

Wietzaadjes online kopen is dus niet erg moeilijk. De keus maken over de zaadsoort, is de uitdaging. Gelukkig helpen webwinkels je daarbij wel. Lees dus erover, en maak een goede keus!