Wat is Zapian precies voor medicijn

Zapain is een combinatiepijnstiller die Paracetamol en Codeïnefosfaat bevat. Dit wordt gebruikt voor zware pijnen die niet door Paracetamol alleen behandelt kan worden.

Zapain kun je in tablet en capsule vorm krijgen. Ze moeten met een glas water ingenomen worden. Een volwassene mag 1 of 2 tabletten en capsules gebruiken en niet meer. Het mag niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruikt worden. Het beste is om het tijdens het eten in te nemen om maagklachten te vermijden.

Het mag niet voor een lange periode gebruikt worden, omdat men verslaafd aan kan raken. Wanneer het ingenomen wordt om veel voorkomende hoofdpijn te verlichten, kan het juist de symptomen verergeren.

Ook bij Zapain kun je last krijgen van bijwerkingen. Wanneer je last krijgt van jeuk of uitslag, delen van je gezicht begint op te zwellen en moeilijk adem begint te halen moet je meteen naar de dokter gaan. andere bijwerkingen kunnen zijn: buikpijn, moeilijk af kunnen gaan, duizeligheid, lichte hoofdpijn, misselijkheid, braken en slaperigheid.

Raadpleeg je arts voordat je aan Zapain begint. Er zijn enkele gevallen waarbij je de medicijn niet moet gebruiken: bij maagpijn of andere problemen in de buik, bij lever- en nierproblemen, bij ontsteking van de darm, wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, etc.

De medicijn kan je visie en reactievermogen aantasten, dus het is beter om geen machines te bedienen of auto’s te besturen. Het is beter om geen alcohol of minder alcohol te drinken wanneer je Zapain gebruikt. Ze kunnen namelijk elkaars effecten versterken.

Indien je meer prijzen wilt vergelijken van medicijnen, bekijk dan is de website van Doktermedicijn.nl