Wat doet zopiclon?

Een goede rust is onmisbaar voor het optimaal kunnen functioneren van alle lichaamsfuncties en kan het soms gebeuren dat het moeilijk is om gewoon zelf in slaap te vallen. Dit heeft vaker te maken met allerlei ziektes, maar ook een traumatische gebeurtenis. In dit soort gevallen is het gebruik van een hulpmiddel wel op zijn plaats en kan dat komen in de vorm van Zopiclon.

Zopiclon dient niet lang achter elkaar gebruikt te worden

Omdat de werking van Zopiclon vrij sterk is, wordt het aanbevolen om niet langer dan 1 week achter elkaar te gebruiken. indien dit wel het geval is, zal het beter zijn om geleidelijk aan de dosering te verminderen en zo ervoor te zorgen dat de ontwenningsverschijnselen niet al te veel invloed zullen hebben. Ook is het aangeraden dat er bij gebruik van Zopiclon absoluut geen alcohol gebruikt mag worden en je ook nog geen auto mag besturen. Dit komt door het sterk verminderd reactievermogen en kan er soms ook nog sprake zijn van geheugenproblemen. Apart van deze bijzonderheden werkt Zopiclon al na een halfuurtje na inname en kan je daarna zo een 8 uurtjes genieten van een ononderbroken slaap.

Dit moet het lichaam de benodigde rust bezorgen en zorg je er wel voor dat er rekening gehouden wordt met verzwakte spieren vlak na het opstaan. Ook kunnen de bijwerkingen zich voordoen in de vorm van een droge mond en een bittere smaak.