Over peptiden en HGH – Menselijk groeihormoon

Peptiden ontleed

Peptiden zijn gesynthetiseerde structuren, natuurlijk opgebouwd (uit aminozuren) tot ketens. Het lichaam produceert peptiden om te helpen genezen, om infecties en ontstekingen te bestrijden en weefsel te herbouwen. Opbouw en duplicatie van cellen zijn afhankelijk van peptiden.

Vanwege de bijna oneindige aantal structuurcombinaties van de samenstellende aminozuren, worden peptiden voor al het mogelijke gebruikt in de geneeskunde en de industrie, van genezing tot zoetmakers voor de koffie. Peptiden komen op natuurlijke wijze voor in alle cellen van elk levend wezen.

Ze hebben een aantal functies, waaronder de productie van enzymen, om je lichaam te helpen bij het afbreken van vreemde stoffen en het creëren van antibiotica voor je immuunsysteem en hormonen die alle activiteiten controleren, van groei tot seksuele ontwikkeling. Zonder peptiden zou het leven niet mogelijk zijn.

Zoals verwacht, werden peptiden vrij snel zeer populair bij bodybuilding, waar ze veel toepassingen hebben en resultaten leveren op verschillende gebieden.

Hoewel dit nog steeds in een experimentele fase zit, genieten steeds meer gebruikers van de verbluffende resultaten die peptiden kunnen bieden.

Het moet worden gezegd dat, als je enig significant voordeel van deze producten wilt verkrijgen, je verplicht bent om ze minimaal 3 maanden te gebruiken, maar 6 maanden zou nog beter zijn.

Ze bieden langzaam en gestaag winst of verlies van gewicht (afhankelijk van je doel), maar het voordeel hiervan is dat de resultaten veel duurzamer zijn dan medicijnen die snelle veranderingen in de lichaamssamenstelling veroorzaken. Bovendien hebben peptiden een veel beter veiligheidsprofiel met weinig tot geen bijwerkingen.

Drie van de beste nieuwe peptiden zijn: GHRP-6, CJC-1295 en IGF-1 LR3. Het zijn drie stoffen die significante resultaten leveren in vetverlies, spieraanwinst, letselherstel en tegen de veroudering. Als je ook toevoegt dat ze kosteneffectief zijn, zal je begrijpen waarom de firma Alley GH een peptide afdeling is begonnen met deze drie peptiden.

Lees ook:†Alles wat je moet weten over Hgh groeihormoon kuren! Bijweringen, Injecties, Nadelen en de Voordelen!†

GHRP-6 en CJC-1295 samenvoeging

Hoewel elk van deze twee peptiden afzonderlijk kan worden toegediend, is er een grote toename in activiteit als ze tegelijk worden gebruikt. Dit gebeurt omdat ze bij gelijktijdig gebruik de GH-pulsatie aanzienlijk versterken. Zoals bekend, heeft GHRP-6 een sterk effect op de afgifte van HGH (Human Growth Hormone – menselijk groeihormoon) op een specifieke, dosis gerelateerde manier. GHRP-6 kan effectief worden gebruikt bij de behandeling van een tekort aan groeihormoon (GH).

Groeihormoon dat hexapeptide afgeeft, werkt door een signaal te geven aan de hypofyse om te beginnen met de secretie van groeihormoon. Dientengevolge worden in het menselijk lichaam grote hoeveelheden groeihormoon in de hypofyse opgeslagen.

Aan de andere kant heeft CJC-1295 invloed op het aantal afscheidende cellen en de hoeveelheid die ze kunnen afscheiden. CJC-1295, (een GHRH analoog onderzoek peptide) is daarom een fantastische toevoeging aan GHRP-6.

Menselijk groeihormoon

Het menselijk groeihormoon, ook bekend als HGH, is een hormoon dat primair verantwoordelijk is voor de groei en ontwikkeling van je lichaam. Het is een zeer belangrijk hormoon, dat verantwoordelijk is voor veel functies in je lichaam.

In medische terminologie is menselijk groeihormoon (HGH) in feite een eiwithormoon dat wordt afgegeven door de hypofyse en dat primair de cel- en groeireproductie in ons lichaam stimuleert.

Menselijk groeihormoon (HGH) wordt gebruikt voor de behandeling van kinderen met groeistoornissen vanwege een tekort of geen groeihormoon, voor kinderen die klein zijn (in statuur) en die met het Noonan syndroom of het syndroom van Turner, voor kinderen die klein (in statuur) zijn op basis van hun leeftijd (SGA – Small for Gestational Age) en geen groei inhaalslag hebben gemaakt op een leeftijd van 2 tot 4 jaar en ook volwassenen die niet genoeg groeihormoon aanmaken.

HGH belooft veel voordelen voor de gezondheid en, nog belangrijker, is in staat het verouderingsproces te keren. Je hebt mogelijk veel over de Human Growth Hormone gehoord, omdat veel hierover wordt gesproken.

Het menselijk groeihormoon werkt in principe door het stimuleren van je lever en andere weefsels, wat er vervolgens voor zorgt dat de insulineachtige groeifactor IGF-1 vrijkomt. Deze IGF-1 (op insuline gelijkende groeifactor) begint dan de productie van kraakbeencellen te stimuleren, wat resulteert in botgroei en verhoogde spiermassa.

Naarmate we ouder worden, neemt onze productie van menselijk groeihormoon echter af, wat vervolgens resulteert in rimpels, gebrek aan energie, overtollig lichaamsgewicht, geheugenverlies, zwakker immuunsysteem, verlies van huidelasticiteit en algemene tekenen van veroudering.

De belangrijkste voordelen bij het handhaven van optimale niveaus van HGH in het lichaam zijn:

  • Minder rimpels, lachlijnen en ouderdomsvlekken
  • Beter ogende huid
  • Verhoogd metabolisme
  • Beter immuunsysteem
  • Herstelde haarconditie en kleur
  • Minder lichaamsvet en toegenomen spiermassa
  • Duidelijker, gezonder zicht en beter geheugen
  • Sterkere gebeente en betere nachtrust
  • Verhoogd energieniveau en beter humeur
  • Verbeterd libido

Dit zijn slechts enkele van de voordelen die je krijgt als je de optimale HGH-niveaus kan behouden. Je HGH-niveaus zijn op hun hoogtepunt rond je twintigste jaar, maar als je dertig bent, heb je nog maar 20% overgehouden van het niveau dat je in je kindertijd had.

Dat is precies waarom veel mensen hun toevlucht nemen tot het verhogen van het niveau van menselijk groeihormoon in hun lichaam. Er zijn verschillende manieren om de niveaus van humaan groeihormoon in je lichaam te verhogen of te behouden, zoals HGH-injecties, HGH-supplementen en HGH-afgevende supplementen.

Toch zijn HGH-injecties de enige methode waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen.